Nötkött

För intresseanmälan klicka här

För att säkerställa er köttleverans för innevarande år behöver vi er intresseanmälan senast i mitten av Oktober och under förutsättning att det inte är fullbokat.

kött1

Våra djur går ute hela tiden och äter gräs och lövsly. De vårdar och bevarar det öppna landskapet som våra förfäder har skapat.  När hösten kommer stödfodras dom med hösilage, tills slakt och styckning sker i månadsskiftet oktober/november på slakteriet där varje djur veterinärbesiktigas. Vi har välhängt, marmorerat kött från våra ungnöts djur som är korsningar av raserna Hereford, Angus, Charolais och Simmental. Köttet möras genom hängning i 8-10 dagar för bästa smak och kvalitet. Nötköttet levereras styckat, benfritt  och uppmärkt i kartonger från ca 20 kilo eller mer beroende på djurens slaktvikt. Innehåller: Entrecote, oxfilé, rostbiff, fransyska, biff, innanlår, ytterlår, märgpipa, högrev, nötrulle samt köttfärs.

Vi saluför även oxkind, oxtunga, oxsvans, lever, hjärta samt njurar.
Ange under övrigt på intresseanmälan om ni önskar någon/några av dessa delar så kontaktar vi er om leverans samt priser.
kött2